Halil İbrahim Balcı Yeniden Başkan
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Sakarya Fırıncılar Odası’nın dün yapılan kongresinde bir kez daha rakipsiz başkan seçilirken, “Bizim fırıncı esnafı olarak tek hedefimiz kaliteli ekmek üretimini sürdürmektir” dedi.
Katılım
Sakarya Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanlığı 38. Olağan Genel Kurulu SESOB hizmet binasında gerçekleşti. SESOB Başkanı Hasan Alişan’ın Divan Başkanlığında gerçekleşen olağan genel kurula; Düzce Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz ile SESOB’a bağlı Oda Başkanları ile Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odası üyeleri katıldı.
Marifetli Başkan
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ardından başlayan olağan genel kurulda Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı konuşmasında, Başkan Halil İbrahim Balcı’yı överek, “Sakarya bizim için örnek bir esnaf ve sanatkar yapılanması. Halil İbrahim Balcıyı yürekten alkışlıyor ve tebrik ediyorum. Federasyon Genel Başkanı olarak, Türkiye’de Fırıncılar adına ve ekmeğimiz adına gündem belirlemekte çok marifetli ve çalışkan bir yapıda. Komşu il olarak övünüyorum ki siz içinizden biri olarak ayakta alkışlamanız gerektiğine inanıyorum. Federasyonlar çok çalışmıyor. Çalışan federasyonlar ise parmakla gösterilecek kadar az. Kendi federasyonumdan örnek verecek olursam; Biz Madeni Eşya Federasyonuyuz. Hiçbir iş yapmıyor. Sadece yılda 2 defa aidat istiyor. Ekmekten ekmeğini kazanan böyle dinamik bir yapıya bende saygı duyuyorum” diyerek, Balcıya başarılar diledi.
Teşekkür
Başkan Halil İbrahim Balcı ise konuşmasında, “Genel kurulda söz almamanız bize olan güveninizdir. Zaten genel kurul dışında sizlerle sık sık bir araya geliyor toplantılarımızda sorunlarımızı tartıştığımız için burada söz almadığınızı düşünüyorum. Bu desteğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Kaliteli Ekmek
Başkan Balcı” Uzun yıllar önce göreve geldiğimizde kendimize 3 adet yol haritası koyduk. Daha sağlıklı ve hijyen ortamlarda ekmek üreteceğiz. Kaliteli ekmek üretimini sürdüreceğiz. Meslektaşlarımızın maliyet hakkını düşünürken tüketicilerin de alım gücünü göz ardı etmeyeceğimizi söyledik. İşletmelerimize daha sağlıklı ortam hazırlamada gerekli özveriyi gösterdik. Ekmeğin kalitesini ve çeşidini arttırdık. Bu gün ilimizde üretilen ekmek kalite olarak bir çok ilde konuşulmaktadır. Fakat biz bunu yeterli görmüyoruz” dedi.
Yansıtmadık
Balcı, “Üst kurulda yapmış olduğumuz görev neticesinde bu kaliteyi tüm yurda yaymayı düşünüyoruz ve bu çalışmaları da yapmaktayız. Ham madde fiyatları artığında bu fiyat artışını hemen ekmeğe yansıtmadık. Özellikle 2002 yılından önce yılda 3 defa ekmeğin fiyatını değiştirirken yada simidin fiyatını değiştirirken 2002 yılından sonra da maliyetlerimizin belli aralıklarla artması neticesinde nerde ise yılda 1 defa ekmeğin fiyatını değiştirmiş oluyoruz” dedi.
Ekmek israfı
Balcı “2013 yılında ülkemizde günde üretilen 101 milyon adedin 95 milyon adedinin tüketilmesi yaklaşık 6 milyon adet ekmeğin israfının yalnızca 3 milyon adedinin fırınlarda ki israf olduğu tespit edildi. Biz ne kadar tüketici olan halkımızı bilinçlendirsek te, fırınlardaki israfın önüne geçemesek israfla mücadelede yeterince başarılı olunamaz. Dolayısı ile ilgili Bakanlıklarla çalışmalarımızı başlattık. Fırın enflasyonunun önüne geçilmesi, fırınlarda fazla üretimin önüne geçilmesi konusunda 2014 yılının ilk çeyreğinde yeni yönetmelikle bu israf konusunda önemi bir yol alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
Yönetim Kurulu
164 üyenin yer aldığı 38. Olağan Genel Kurul’da Halil İbrahim Balcı başkanlığındaki asil ve yerek yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Yönetim şu isimlerden oluştu. Asil Yönetim Kurulu; Halil İbrahim Balcı (Başkan), İbrahim Odabaş, Onur Yağcı, Levent Gündüz, Arif Akyol, Aydın Demirdağ ve Numan Aydemir.
Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Piştofoğlu, Sezai Denizer, Ahmet Durmuş, İsmail Durak, Hakan Baki, Ehtiman Yıldırım ve Hakkı Yalçın.
Asil Denetim Kurulu; Erhan Başlı, Aysel Akova ve Suat Anuş.
Yedek Denetim Kurulu; Adnan Altunay, Münip Kantar ve Adem Bayram.