Sesob
Uygarlık doruğunun merdiveni sanattır
Gıdamızı İsraf Etmeyelim

Gıdamızı İsraf Etmeyelim

Gıda israfı çözüm üretilmesi gereken başlıca sorunlarımızdan birisidir. Son yıllarda elde edilen verilere göz gezdirdiğimiz zaman Türkiye'de bir yıl içinde 19 milyon gıda çöpe giderken bunun yaklaşık 500 bin tonunu ekmek oluşturmaktadır.

Dünya genelinde ki verilere bakıldığı zaman ise her üç tabaktan biri çöpe giderken, her bir dakikada 3 çocuğun açlıktan öldüğü verilere yansımaktadır. Bununla beraber çöpe giden gıdaların yüzde 60'ının yeniden kazanılabilir olduğu düşünüldüğünde durumun ciddiyeti daha da ortaya çıkmaktadır.

Türkiye'de temel besin kaynağı olarak ekmek ve diğer tahıl ürünlerinin olduğu yüzde 58 oran ile bilinmektedir. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan bu ürünlerin verimli bir şekilde kullanılabilmesi son derece önem arz etmektedir. Kendimizden ve en yakınlarımızdan başlayarak ekmek ve gıda israfının önüne geçmek için önemli kararlar almamız ve bu kararları uygulamamız gerekmektedir.

Haber Galerisi